Петел следи какви мерки вземат украинците, за да спрат руснаците. Украинският министър на

...
Петел следи какви мерки вземат украинците, за да спрат руснаците. Украинският министър на
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна се нуждае от всички видове оръжия, за да отблъсне Русия

" Петел "  следи какви ограничения вземат украинците, с цел да спрат руснаците. 

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба акцентира по време на посещаване във Вилнюс, че Украйна се нуждае от неограничени ресурси от оръжия и муниции, с цел да отблъсне съветската инвазия, съобщи Укринформ. 

" Стратегията за подкрепяне на Украйна лека-полека към този момент не работи. Ако нещата продължат по този метод, това няма да завърши добре за никого. Необходими са неограничени ресурси от всички типове оръжия и муниции за Украйна, с цел да надделее над Русия ", съобщи Кулеба.

Според него епохата на мира в Европа е завършила. " Лоши решения - повече войни, положителни решения - завършек на войната. Толкова е просто ", сподели украинският външен министър след среща с сътрудниците си от Франция и балтийските републики. 

Кулеба е на посещаване в Литва от петък. Основна тематика на диалозите му е бързото нарастване на военна помощ от страна на съдружниците и сътрудниците на Украйна, както и повишаването на оръжейното произвеждане в Европейски Съюз. 

Едновременно с това Кулеба прикани сътрудниците да възобновят обучителните задачи в Украйна и да ги пазят със личните си системи за въздушна защита.

Украинският президент Володимир Зеленски в това време благодари през днешния ден на Франция и френския президент Еманюел Макрон, че поддържат Украйна. " Неотдавна подписахме съглашение за сигурност с Франция за дълготрайна поддръжка, с цел да подсигуряваме по-голяма сигурност и обща мощ. Сътрудничество в региона на сигурността, финансите и защитата, взаимни политически стъпки. Съвсем съответни неща, които оказват помощ на Украйна да отбрани своята самостоятелност ", написа Зеленски във " Facebook ".

Той благодари на Франция и персонално на президента Макрон за това, че оказват помощ на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Благодарен съм на нашите екипи за подготовката на съглашението и за това, че дефинираха тъкмо от какво се нуждаем ", сподели Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР